Q1. Who is eligible for the 'Flexi Health Insurance' plan?
Ans: Abu Dhabi Visa Holders under specific categories such as expatriates, investors, and their families, among others can apply for this plan. You can refer to the official website for further details regarding the eligibility.
Q2. If I am an existing Daman member, can I opt for the 'Flexi Health Insurance' plan?
Ans: Yes, existing Daman members can opt for the 'Flexi Health Insurance' plan at the time of renewal, subject to eligibility guidelines. Please note that your application will be subject to medical underwriting.
Q3. Can UAE residents with Retirement Visas enrol in the 'Flexi Health Insurance' plan?
Ans: No, 'Flexi Health Insurance' plan is not offered to Retirement visa holders based on eligibility guidelines set by the Department of Health (DoH).
Q4. Are pre-existing conditions covered under Daman Health insurance plans?
Ans: Pre-existing conditions are usually covered if declared on the application form. Note that some pre-existing conditions may have a 6-month waiting period for inpatient treatment.
Q5. Is a medical report required for members during plan enrollment?
Ans: Medical reports are usually required for members aged 61 and above as well as newborns up to 6 months.
Q6. Is a second opinion available under Daman senior citizen health insurance?
Ans: Yes, second medical opinion is covered under the comprehensive health insurance plan for individuals by Daman.
Q7. Do Daman health insurance plans offer coverage for inpatient and outpatient treatment?
Ans: Yes, Daman health insurance plans cover both inpatient and outpatient treatment. Network hospitals offer coverage for inpatient and emergency treatment, while outpatient treatment and GP consultations are usually covered at network Clinics/Primary Healthcare Centers (PHC).
Q8. Is maternity covered under the Daman senior citizen health insurance plan?
Ans: Yes, maternity coverage is available under Daman health insurance plans.
Q9. Can I reimburse my medical claim if treatment is availed from non-network providers?
Ans: Non-network treatment is not covered under Flexi Health Insurance except in the case of emergency treatment.
More From Health Insurance
- Recent Articles
- Popular Articles












-(2)-(2).webp)
-(2).webp)





