Senior Citizen Fixed Deposit in UAE
Invest smart today for a better tomorrow
Q1. Can I get higher interest rates for my fixed deposits for senior citizens?
Ans: Yes, the biggest appeal of senior citizen fixed deposit scheme accounts is that you get higher than usual interest or profit rates with these accounts.
Q2. What is the minimum age to apply for senior citizen fixed deposits?
Ans: Most banks keep 60 years as the minimum age to apply for a fixed deposit for senior citizens. However, the age bar may go a few years up or down depending on the individual policies of the bank.
Q3. Can I open my fixed deposits for senior citizens as a joint account?
Ans: Yes, you can open a senior citizen fixed deposit account as a joint account. These joint accounts can be opened with another senior citizen or with someone who does not fall in that bracket. Banks may have individual policies regarding the same so make sure you check it out.
Q4. Who is a super-senior? Can they get even higher fixed deposit interest rates for senior citizen?
Ans: Folks older than 80 years are often referred to as super seniors. Some banks may offer a higher interest rate to people who fall under the criteria of super seniors.
Q5. Are fixed deposit accounts the best investment option for senior citizens fixed deposits?
Ans: Given the low risk and high-interest rates that this venture carries, senior citizen fixed deposit accounts are indeed one of the best investment options for senior citizens.
Q6. Can ex-pats open senior citizen fixed deposit accounts in the UAE?
Ans: Yes, if an ex-pat clears all set eligibility requirements by the bank, they can easily open a senior citizen bank accounts in the UAE.
Q7. Is there a minimum amount applicable when opening a senior citizen fixed deposit account?
Ans: Yes, most banks set a minimum required balance for all fixed deposit accounts and that includes senior citizen bank deposits as well. The minimum amount required may differ for each bank though.
Q8. What is the available tenure for fixed deposits for senior citizens?
Ans: The tenure available for senior citizen fixed deposit scheme accounts is similar to that of basic fixed deposits which is 1 to 5 years. Some banks may offer tenure of up to 10 years as well.
Q9. Are premature withdrawals allowed from fixed deposits for senior citizens?
Ans: Some banks may allow premature withdrawals however this is completely dependent on the bank’s individual policies.

More From Investment
- Recent Articles
- Popular Articles












